Постинг
26.08.2015 16:21 -
Plum Jam - Сладко от сливи
Сладко от сливи 🌞 Jam of plums 💕💙🎈Rossi Ros
2 кг сини сливи / измити и без костилки, обелени и нарязани /
2 кг захар
1 ч л лимонена киселина / лимонтузу /
Празни сухи буркани и капачки
Лъжица за разбъркване и чинийка
Хартия , вестници /за поставяне на финала на пълните, обърнати с капачката надолу буркани /
Нарязаните сливи се оставят в тенджерката да постоят около час , покрити със захарта. От време на време се потупва, или разклаща съда. Не се разбърква! След като се стопи захарта , премествате на котлона. Сладкото се вари на най-слаба мощност! Разбърквате леко, без да мокрите лъжицата. Може да отпенвате, но не е задължително. Когато се посгъсти, изсипете лимонената киселина. Разбъркайте добре и махнете от котлона. В сухите буркани в началото 1 -2 лъжици поставете / да се позатоплят/, а после изсипете сладкото до 1 см под гърлото им. Затворете капачките и веднага ги обърнете . Нека останат до следващия ден. Това е! Лесно и вкусно! Да Ви е сладко!👍😊💟Роси
Bon appйtit ! 📷🎯🎲📹📷 Rossi Ros 📷😀Роси Рос. 💐🎸🎹
2 кг сини сливи / измити и без костилки, обелени и нарязани /
2 кг захар
1 ч л лимонена киселина / лимонтузу /
Празни сухи буркани и капачки
Лъжица за разбъркване и чинийка
Хартия , вестници /за поставяне на финала на пълните, обърнати с капачката надолу буркани /
Нарязаните сливи се оставят в тенджерката да постоят около час , покрити със захарта. От време на време се потупва, или разклаща съда. Не се разбърква! След като се стопи захарта , премествате на котлона. Сладкото се вари на най-слаба мощност! Разбърквате леко, без да мокрите лъжицата. Може да отпенвате, но не е задължително. Когато се посгъсти, изсипете лимонената киселина. Разбъркайте добре и махнете от котлона. В сухите буркани в началото 1 -2 лъжици поставете / да се позатоплят/, а после изсипете сладкото до 1 см под гърлото им. Затворете капачките и веднага ги обърнете . Нека останат до следващия ден. Това е! Лесно и вкусно! Да Ви е сладко!👍😊💟Роси
Bon appйtit ! 📷🎯🎲📹📷 Rossi Ros 📷😀Роси Рос. 💐🎸🎹
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
Блогрол