Постинг
06.03.2014 00:26 -
Special Bread of Rossi Ros - Един специален хляб - Роси Рос
Автор: rossiros
Категория: Рецепти
Прочетен: 2486 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 17.02.2020 14:17
Прочетен: 2486 Коментари: 0 Гласове:
6
Последна промяна: 17.02.2020 14:17
Обреден хляб ♧Плитка ♤Special Bread ♡ Питка ◇Хляб специален ☆Роси Рос
Отдавна се канех да направя точно този хляб, но все отлагах. Реших и резултатът е тук. Предлагам Ви рецептата по която работих. Сигурна съм, че има много подобни, това е добре, за да не омръзва едно и също!
Убедена съм, че за направата на една пита, хляб, или каквото и да е, от голямо значение са продуктите. Правим понякога по една и съща рецепта, но резултатът е различен. Това е нормално. Освен от използваните продукти, от значение е и майсторът. Бих добавила и времето, желанието... И този обреден хляб е резултат на голямото ми желание. Признавам Ви, че никога не бях правила преди, както и че нямах съветници около себе си. Радвам се, че се справих ! Предлагам на Вашето внимание и фотографии.
Продукти: 1кг пресято брашно; 100-150г брашно за добавяне при омесването; 3/4 от кубче суха мая / с разтриване я посипвам в брашното, може и да се настърже/; сол на вкус- 1/2 или 1 чл; захар на вкус- 1чл; 30минути стояли на стайна температура : 3 яйца плюс 1 белтък; 300-350мл прясно мляко; 120- 130г кисело мляко с разтворена 1/2 чл сода бикарбонат; 2-3сл олио; 50-60г масло/маргарин/ на малки парченца,извадих от хладилника в последния момент; 1 жълтък за финала преди фурната; 1 хартия за печене.
В реда, написан по-горе ,последователно добавих и омесих тесто. Разделих го на три еднакви части. С точилката ги оформих по дължина. Намазах ги с олио, поставих малките парченца масло/ маргарин/. Навих едната по дължина, после и другите две. Поставих ги успоредно, подготвих ги в едно общо начало, за да оплета ПЛИТКА. Оплетох плитката, намазах я отгоре с жълтък, смесен с малко водичка. Оставих я да почива около 40 минути, за да втаса.
В студена фурна, върху хартия, поставих обредния хляб, да се пече на 180градуса. Имайте предвид, че хлябът се надига още по време на печенето. Поставих тавата по средата, като под нея сложих и решетка, за лека изолация при изпичането отдолу. Във фурната ми, винаги по- бързо се пече долната част, поради това взех мерки. Вие си знаете Вашите как работят. Идеята е, да става еднакво от всички страни. Какъвто е цветът отгоре, такъв и отдолу. Първите 20 минути е збранено да се отваря фурната! Седем минути по - късно, намалих на 150градуса. Пекох още около 10-15 минути, като погледът ми бе доста чест.
Наблюдавах как върви изпичането. Естествено, почти накрая, проверих с клечка, така, както си знам, за да съм сигурна. Когато се убедих, че е готова плитката, я извадих и увих с памучна кърпа. Ето, този момент бе много труден. Искахме час по скоро да си отчупим и опитаме, но трябваше да изчакаме десетина минутки, за да не се туткалиса. Това е изключително важно, защото може трудът Ви да отиде на вятъра. Изчакахме едва, едва и се започна: парченце питка с шарена сол...
С желание и с внимание, споделих с Вас ! Поздрави на всички Ви ! ☆Роси Рос ♡
www . rossiros.com #ROSSI ROS
photo Rossi Ros снимки Роси Рос
Отдавна се канех да направя точно този хляб, но все отлагах. Реших и резултатът е тук. Предлагам Ви рецептата по която работих. Сигурна съм, че има много подобни, това е добре, за да не омръзва едно и също!
Убедена съм, че за направата на една пита, хляб, или каквото и да е, от голямо значение са продуктите. Правим понякога по една и съща рецепта, но резултатът е различен. Това е нормално. Освен от използваните продукти, от значение е и майсторът. Бих добавила и времето, желанието... И този обреден хляб е резултат на голямото ми желание. Признавам Ви, че никога не бях правила преди, както и че нямах съветници около себе си. Радвам се, че се справих ! Предлагам на Вашето внимание и фотографии.
Продукти: 1кг пресято брашно; 100-150г брашно за добавяне при омесването; 3/4 от кубче суха мая / с разтриване я посипвам в брашното, може и да се настърже/; сол на вкус- 1/2 или 1 чл; захар на вкус- 1чл; 30минути стояли на стайна температура : 3 яйца плюс 1 белтък; 300-350мл прясно мляко; 120- 130г кисело мляко с разтворена 1/2 чл сода бикарбонат; 2-3сл олио; 50-60г масло/маргарин/ на малки парченца,извадих от хладилника в последния момент; 1 жълтък за финала преди фурната; 1 хартия за печене.
В реда, написан по-горе ,последователно добавих и омесих тесто. Разделих го на три еднакви части. С точилката ги оформих по дължина. Намазах ги с олио, поставих малките парченца масло/ маргарин/. Навих едната по дължина, после и другите две. Поставих ги успоредно, подготвих ги в едно общо начало, за да оплета ПЛИТКА. Оплетох плитката, намазах я отгоре с жълтък, смесен с малко водичка. Оставих я да почива около 40 минути, за да втаса.
В студена фурна, върху хартия, поставих обредния хляб, да се пече на 180градуса. Имайте предвид, че хлябът се надига още по време на печенето. Поставих тавата по средата, като под нея сложих и решетка, за лека изолация при изпичането отдолу. Във фурната ми, винаги по- бързо се пече долната част, поради това взех мерки. Вие си знаете Вашите как работят. Идеята е, да става еднакво от всички страни. Какъвто е цветът отгоре, такъв и отдолу. Първите 20 минути е збранено да се отваря фурната! Седем минути по - късно, намалих на 150градуса. Пекох още около 10-15 минути, като погледът ми бе доста чест.
Наблюдавах как върви изпичането. Естествено, почти накрая, проверих с клечка, така, както си знам, за да съм сигурна. Когато се убедих, че е готова плитката, я извадих и увих с памучна кърпа. Ето, този момент бе много труден. Искахме час по скоро да си отчупим и опитаме, но трябваше да изчакаме десетина минутки, за да не се туткалиса. Това е изключително важно, защото може трудът Ви да отиде на вятъра. Изчакахме едва, едва и се започна: парченце питка с шарена сол...
С желание и с внимание, споделих с Вас ! Поздрави на всички Ви ! ☆Роси Рос ♡
www . rossiros.com #ROSSI ROS
photo Rossi Ros снимки Роси Рос
"Питки-банички"-рецепта и сним...
dessert "Le crumble aux pommes"...
Rossi Ros - Corals - Корали - Aquatopia
dessert "Le crumble aux pommes"...
Rossi Ros - Corals - Корали - Aquatopia
Няма коментари
Търсене
Блогрол