Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2014 02:30 - The Herge Museum - Музеят на Ерже - Тинтин, Photo By Rossi Ros
Автор: rossiros Категория: Изкуство   
Прочетен: 1957 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 17.02.2020 14:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
      The Herge Museum in Louvain - la - Neuve , Belgium
Architect Cristian de Portzampark
Rue La Labrador 26 - B - 1348 Louvain-la-Neuve
HERGE was a multi talented artist, one of the greatest artists of twentieth century, designer, caricaturist, cartoonist, illustrator...!
         Музеят се намира на 25 км от Брюксел. Идеята за неговото създаване е от 1970г.,когато е все още жив създателят на Tintin. Georges Remi / 1907 - 1983 /. Жорж Реми е популярен с псевдонима Ерже. Първоначално се подписва с други, докато решава да ползва абревиатурата на началните букви на двете си имена: R. G. На френски Н не се чете, така произнасянето е директно: ЕР- ЖЕ .
  Hergй успява Да сътвори различни комиксови герои, от които най- популярен и до днес остава Tintin. Художник ,аниматор, пътешественик, притежаващ дарбата да общува в разбирателство с и във във времето с различни хора, личност с висок интелект, работи усилено. Той се вълнува от световните събития, макар и да търпи промени по отношение на някои свои възгледи,  авторът претворява в книгите си всичко, което го вълнува. Героите му пътешестват, детективите издирват, Milou - кучето на Tintin е до него....Преживяванията са от всякакъв характер.

imageADAM Art - Adam Fekete     # ADAM Art

           Особено важно е да отбележа силното  чувство за хумор. Има и смях и забавление,  обиколки по света...Самият автор споменава в едно свое писмо, че героите му са предимно мъже. Това е така , затова защото, хората се смеят когато има смешни ритници , но ако се случва между жени, то те не предизвикват смях у никого. Ерже е писател, чиито книги четат и седемгодишни и четиресетгодишни,  а това не се среща често. Той е верен, искрен, точен, толерантен, обичащ, пишещ и рисуващ, обичащ децата . За всичките си авантюри на Тинтин, авторът прави предварителни проучвания, изучава, среща се, разговаря с различни хора, чете,  гледа филми. Провокира се от герои в киното, харесва музиката. Не случайно в една от залите на музея, звучи Битълс. Мога да пиша още много за Жорж Реми- Hergй, но оставям на всеки от Вас да го открие за себе си, както и да се срещне с героите му. Последните думи, които искам да кажа е, че е чувствителна личност. 
    Музеят е построен за две години. Открит е 2009г., на три етажа с различни зали. В тях снимането е забранено. Снимки могат да се правят в пространството, което е общо и свързва етажите. В залите могат да се видят: оригинални рисунки, фотоси, албуми, книгите , които са издадени на различни езици, интересни експонати от света, работната маса на твореца, видео интервюта, вестници, препариран папагал, грамофонни плочи, колекция от Индия....Много добре организиран и подреден, музеят има и ресторант, както и магазин със сувенири, дрехи, чанти, чаши, книги, картички, постери, скулптури, филми. Всички са внимателни и обслужването е много добро.  Цялата сграда е внушителна, прилича на кораб, красива и цветна с изящни вътрешни извивки. Таткото на Tintin, заслужава това внимание и почит от поколенията. Работата на архитекта е похвална, на сценографа също, както и на всички хора, свързани по някакъв начин с работата и делото на Ерже, един от най - известните белгийци в света. Филмът "Tintin", направен от Spielberg 2011 г e аплодиран от зрители в цял свят. 
   Rossi Ros     #ROSSI    rossiros.com         Роси Рос / Брюксел

imageADAM Art - Adam Fekete

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage








Тагове:   музей,   museum,   Belgium,   singer,   роси рос,   Тинтин,   rossi ros,   adam art,   ерже,   her,   tintin,   adam fekete,


Гласувай:
1



1. tera - Интересен музей,
28.02.2014 09:05
бях в Брюксел миналия октомври, но едва ли щях да отида да го видя. Поради липса на време най-вече.
Вие сигурно живеете в Белгия, за да попаднете там.
Между другото съм забелязала, че в музеи или галерии или на други места, където не дават да се снима, обикновено няма нищо интересно за снимане.
Все едно ги е страх, че акo снима човек и покаже какво има вътре, хората ще загубят интерес да платят билет.
Разбира се, не навсякъде е така.
Но примерно - във Виена в Испанското училище по езда не дават да се снима, шоуто не е кой знае какво. Лорд ъф дъ денс - също не дават и дебнат като луди, а пък аз не се възхитих толкова на шоуто им, на телевизия изглежда по-добре.
Но пък в Миланската скала и Арена ди Верона никой не ме спря да снимам и клипове да правя, като разбира се се стараех да не преча на другите зрители.
Затова като има забрана за снимане се чудя дали изобщо си струва да се влиза.
Може да са забранени светкавиците по принцип в повечето музеи и това е нормално.

Беше ми интересно, поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rossiros
Категория: Изкуство
Прочетен: 493826
Постинги: 213
Коментари: 41
Гласове: 354
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930